duminică, 4 decembrie 2011

Cum sa faci cel mai simplu pantalon

Trebuie sa precizez ca nu este un tutorial pentru persoanele care realizeaza haine in mod profesionist, ci pentru cele care considera asta un hobby. Modalitatea aceasta de a realiza pantaloni este foarte usoara. Poti sa faci pantaloni pentru serbare, de pijama sau de joaca. Depinde de materialul pe care il alegi si de imaginatia ta la adaugat accesorii. Este voraba despre un pantalon pe care il pot imbraca deopotriva baieteii si fetitele. Pentru inceput ai nevoie de o coala de hartie si o pereche de pantaloni pe care copilul tau ii poarta acum. Ii impaturesti dupa cum vezi in fotografie, atat pe partea din fata a pantalonilor, cat si pe cea din spate si le trasezi conturul pe hartie. Ai sa observi ca cele doua contururi sunt diferite.
Apoi,iti lasi spatiu pentru cusaturi atat in stanga cat si in dreapta tiparului. De asemenea, la bata de sus e bine sa iti lasi ceva mai mult spatiu, pentru a putea indoi si adauga mai tarziu elasticul. Decupeaza cele doua tipare, impatureste materialul in doua si fixeaza-le in bolduri. Apoi taie dupa tipar. Vei observa ca ai patru bucati de material: doua dupa tiparul spate si doua dupa tiparul fata.
Coase intre ele ca in fotografie cele doua bucati pentru fata si cele doua, pentru spate.
 
Prinde in bolduri fata de spate si coase partile de interior si exterior ale pantalonului. 
Indoaie bata de sus, coase-o fara sa uiti sa iti lasi putin loc pentru a introduce elasticul. Introdu elasticul si fixeaza in functie de masura dorita. Finalizeaza cusaturile si pantalonii sunt gata! 
Am realizat acest pantalon ca parte a costumului de Mos Craciun pe care l-am confectionat pentru serbarea baietelului meu. Apasa link-ul si afli exact cum poti realiza si tu un costum de Mos Craciun ca acesta!

Un comentariu:

  1. Bun articol!

    Vino sa vezi magia Craciunului intr-o lume magica...ia gratuit cate animatii doresti ca sa-ti intampini vizitatorii pe blog cu magia sarbatorilor:
    Craciunul este Magic

    RăspundețiȘtergere