sâmbătă, 16 aprilie 2011

Multumesc Anda! Iata saculetii de dormit ai Mariei

O buna prietena de a mea a facut ieri o postare grozava pe blogul ei de opinii, pornind de la cateva sfaturi pentru proaspetele mamici si mentionand saculetii de dormit pe care i-am facut micutei ei domnisoare, Maria.



Postarea Andei se numeste "Baga-ti copilul in sac", iar pentru a va lamuri mai bine va las sa lecturati!
"Sper ca amenintarile de genul: "daca nu esti cuminte, te dau la tigani si te baga in sac!" nu mai sunt folosite. La fel, sper ca nu mai sunt parinti care sa promita copilului ca - "daca nu te potolesti, te duc la doctor sa-ti faca injectie" sau "te dau la bau-bau, ca sa te pape"! [Iar, daca le folosesti, nu te intreba, mai apoi, cum de discriminarea se invata de la cele mai mici varste, de ce iti urla copilul inca inainte de a intra in cabinetul doctorului - chiar daca mergeti doar la un control de rutina, sau de ce ii e frica celui mic sa doarma pe intuneric.]
Dar, nu despre asta voiam sa vorbesc astazi. Ci, despre copii si despre somnul lor, despre pelincuta care, desi ar trebui sa-i inveleasca, in mare parte a noptii se afla sub ei, despre spate gol si frig intrat in oase.
Copiii sunt tare draguti cand dorm! Se odihnesc, cresc, fac liniste si-si mai lasa si parintii sa respire :)
Daca, pe timpul zilei, sunt mai usor de supravegheat si de invelit, noaptea nu cred ca ti-o petreci numai de straja. Daca cel mic doarme langa tine, e mai usor sa-l strunesti, sa-l invelesti, sa mai pui o mana pe el. Dar, daca doarme in patut, controlul tau scade.
Iti doresti, totusi, sa aiba cele mai bune conditii de somn. Pe langa lenjerie curata, pampers schimbat, pijamale comode, atmosfera linistitoare, de mare ajutor poate fi un saculet de dormit.
Asemenea saculeti poti fi cumparati de-a gata sau pot fi confectionati de niste maini dibace.
In lipsa de maini dibace proprii, eu am apelat la Ioana, prietena mea cea experta in realizarea de gentute si de accesorii handmade.
I-am dat o rochita si doua bluze din bumbac, iar ea a facut, pentru Maria mea, doi saculeti.

Continuarea postarii o puteti gasi aici.
De altfel, in cadrul categoriei scoala parintilor, Anda impartaseste din experienta ei de mamica si are un feed-back grozav! Asa ca va sfatuiesc si pe voi dragi mamici sau viitoare mamici sa-i faceti o vizita pe blog.
De asemenea, luandu-ma dupa indemnul pe care chiar Anda il face pe blog, "Respecta drepturile de autor. Nu copia, cere. Nu fura, ca e pacat", i-am cerut si fotografiile micutei Maria in sacul de dormit, asta asa, ca sa vedeti exact despre ce vorbesc!

2 comentarii:

  1. Si noi multumim!
    Maria doarme tare bine in saculeti!
    In plus, din intratul si iesitul in ei facem o mare distractie!
    Cand o pun in saculet, bagam fiecare piciorus, analizand cu grija "procesul", si tragem de fermoar intr-un stil jucaus. Dimineata, "scotocesc" prin sac, pana descopar o talpita pe care o pup bine-bine-bine, apoi pornesc in cautarea celeilalte talpite! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce joaca pe capul vostru! Stefan al meu iese singur din sac cand se trezeste, iar intratul in sac face parte clar din ritualul de trecere la somnic, asa ca suntem tare linistiti si obositi. Adesea are deja si biberonul in gurita si abia asteapta sa faca nani:)

    RăspundețiȘtergere